Pohjois-Helsingin alueella jo vuodesta 1922

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osasto kokoontuu viikoittain harjoituksiin ja osallistuu aktiivisesti Helsingin pelastusliiton ja Uudenmaan pelastusliiton tapahtumiin, leireihin ja kilpailuihin. Palokuntanuorten harrastus on maksuton ja soveltuu kaikille lapsille ja nuorille, osastossa on tällä hetkellä n. 30 jäsentä. Osaston kouluttajat ovat entisiä palokuntanuoria ja heillä on monien vuosien kokemus nuorisotyöstä. Nuoriso-osasto on VPK:n tärkein rekrytointikanava ja paria poikkeusta lukuunottamatta ovat Pakinkylän VPK:n palomiehet aloittaneet VPK-uransa nuoriso-osastossa.

 

Nuoret

Nuoriso-osaston toiminta on suunnattu 10-17 vuotiaille pojille ja tytöille. Viikkoharjoitukset pidetään keskiviikkoisin kello 18:30-20:30. Harjoituksissa opetellaan palomiestaitoja, kuten alkusammutusta, sammutuskaluston käsittelyä ja ensiapua. Muita aiheita ovat muun muassa liikunta ja tutustumiskäynnit pelastusalan kohteisiin.

 

Varhaisnuoret

7-9 -vuotiaille järjestetään erikseen varhaisnuorisotoimintaa. Varhaisnuorten harjoitusaiheita ovat muun muassa kodin turvallisuus,alkusammutus ja ensiapu, joita opetellaan leikin myötä. Harjoitukset ovat keskiviikkoisin kello 17:00-18:00.

 

 

Jos olet kiinnostunut palokuntaharrastuksesta, ota yhteyttä sähköpostitse osaston johtajaan.

 

Nuoriso-osaston johtaja
nuoriso-osasto(at)pakinkylanvpk.net

Pakinkylän VPK

Pakilantie 64, 00660 Helsinki

paloasema(at)pakinkylanvpk.net

Puh. 050 911 8815